ADS BY NUFFNANG

TRANSLATION

21 May 2010

Jasin Ride 02.05.2010: Kenangan bergambar

Kalau dalam entry sebelum ni kita cuma baca catitan pengalaman 3 orang peserta yang menyertai Jasin Ride aje, untuk entry ini kita layan gambar2 diaorg pula. Layan, zaaaassssss ...

* Gambar2 dipetik dari album di laman Facebook Ah Chong:

* Gambar2 lain di laman Facebook Jay Hamid:


Aikkk, belum mula berkayuh pun dah dapat sijil ?? Sehari sebelum hari pertandingan.

Menjamu selera di gerai makan kawasan pokok kelapa sawit, bersama isteri Ah Chong.


 Di awal pagi hari perlumbaan. Semangat & kalori yg diperlukan masih berada pada tahap maksima


Peserta berpusu2 berkayuh sebaik sahaja acara pelepasan


Mula memasuki kawasan offroad


 "Alamak, sesak le pulak !! Renti tepi kejap lah" ...




Beratur ambil giliran ...


 Awas !! Jangan sampai anda dilanggar pemandu traktor kubota : )


Laluan terbuka bawah talian voltan tinggi TNB


Laluan masuk kebun getah pula


Sama2 menolak basikal di laluan mendaki dalam kebun getah


Laluan mendaki memasuki ladang kelapa sawit


 Hairul: "uaaarrrghhhh ngantuknya ..."


"
"Kalau larat, kayuh. Tak larat, sama2 kita menolak"  : )


1km to go for CP3


Ah Chong bergambar kenangan bersama marshall2 bertugas


Berjaya menamatkan cabaran, syabas Ah Chong !!


Minuman tersedia menanti peserta2 di bahagian penamat


  Dapat minum aje, basikal bersepah pun dah tak dipedulikan lagi hehehe ...


 Bukan tuan punya basikal aje penat, basikal pun tau penat juga


 Peserta2 yg berjaya menamatkan cabaran aje dapat medal ni (Harap maaf, visual kurang memuaskan)


Hairul & A.J bersama peserta2 lain


Masa untuk pulang. Sayonara Melaka !!

4 comments:

Azizan Zolkipli said...

aduiii, tak dpt join plak utk event ni huhuhu ...

epai33 said...

x paa...next jamboree kita bikin lagi panasss....hahaha

Azizan Zolkipli said...

bikin panas kat Jambori HTR Ipoh, ayuhhhh !!!

azzurious said...

hahaha hell yeahh.. mari kite panaskan ipoh plak...:D